Menu główne

Ciasto z mleka i kolorowych galaretek

Czy można ten deser nazwać ciastem? Deser smakuje wybornie, połączenie masy mlecznej z kwadracikami kolorowych galaretek. Wykonanie tego przysmaku nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych, a do jest ekonomiczne. Smakuje niczym mleczna galaretka, polecam szczególnie dla najmłodszych. Wprowadziłam małe zmiany do receptury na swoje potrzeby. Czy znajdą się w Waszym gronie zwolennicy przygotowania tego przysmaku? Nie wątpię. Polecam i zapraszam.

Ciasto dyniowe z kremem karpatkowym i polewą czekoladową

Czas na słodką przekąskę. Tym razem połączenie pysznego i wilgotnego ciasta z dodatkiem dyni przełożonego masą karpatkową, która rozpływa się w ustach. Wykończenie ciasta to wyborna czekoladowa polewa przygotowana w warunkach domowych. Ciasto za każdym razem udaje się, nie jest skomplikowane w wykonaniu, a pewnością zachwycicie swoich gości. Prezentowane zdjęcie nie do końca odzwierciedla smak ciasta (znika w bardzo szybkim tempie, jedynie to udało mi się sfotografować), ale uwierzcie mi: warto je przygotować.  W recepturze dokonałam kilka zmian na swoje potrzeby. Zapraszam!

Ciasto drożdżowe dla leniuchów z jagodami i kruszonką

Ciasto w sam raz dla osób, które cierpią na brak czasu bądź mają obawy przed przygotowaniem ciasta drożdżowego. Placek wspaniale komponuje się z owocami: jagodami oraz przepyszną kruszonką, którą uwielbiamy.  Ciasto z poniższej receptury pozostaje długo wilgotne, choć zapewniam Was, że długo nie pozostanie w domowej kuchni. Zapraszam i naprawdę polecam!

Tort czekoladowy z bitą śmietaną (prosta i szybka receptura)

Tort czekoladowy przełożony masą z śmietany kremówki został przygotowany na urodziny mojego męża. Niespodzianka udała się i uchowała przez noc w lodówce ;-) Polecam przygotowanie tego torciku, jest bardzo szybki w przygotowaniu i nieskomplikowany. Poniżej znajdziecie zestawienie składników, które powstało specjalnie dla nas, można je dowolnie modyfikować np. poprzez dodanie świeżych owoców do masy śmietanowej. Zapraszam!

Facebook