Menu główne

Kruche ciasto budyniowe z rabarbarem

Recepturę należy zaliczyć do jednych z najlepszych. Ciasto jest pyszne, delikatne i proste do przygotowania. Dzisiejszy post otwiera sezon wypieków i deserów z dodatkiem rabarbaru. Połączenie kwaśności rabarbaru z słodkim budyniem. Rewelacja! Niestety dopiero dziś umieszczam post, a po cieście nie ma już dawno śladu. Zachęcam szczególnie tych, którzy mają obawy przed pieczeniem ciast.

Sernik na zimno z kolorowymi galaretkami i owocami

Dzisiejszy deser jest idealnym wypełnieniem słonecznego popołudnia. Sernik na zimno nie wymaga wybitnych umiejętności kulinarnych, wykonuje się go ekspresowo i z pewnością ma spore grono swoich zwolenników. Tutaj nie istnieje ryzyko przygotowania zakalca. To z pewnością spory aut tego typu ciast. Proponowana porcja wystarczy dla dużej ilości łasuchów. Zachęcam i zapraszam!

Pascha (Wielkanocna)

Święta Wielkanocne w zasadzie już minęły. Pomimo to chciałam zaprezentować swoją domową Paschę Wielkanocną. Wykonałam ją po raz pierwszy i jestem bardzo miło zaskoczona. Wielokrotnie zastanawiałam się jak taka Pascha smakuje. Aż w końcu sama przygotowałam ją. Zniknęła bardzo szybko, więc wniosek nasuwa się sam. Zapraszam!

Sernik na zimno z musem truskawkowo-poziomkowym

Sernik na zimno z dodatkiem owocowego musu truskawkowo-poziomkowego to idealna propozycja na weekendowy deser. Przygotowanie sernika nie jest skomplikowane ani czasochłonne. Dla tych, którzy mają obawy przed przygotowaniem ciasta z piekarnika serdecznie polecam nasz sernik. Tutaj nie ma mowy o zakalcu (choć i one świetnie smakują). Znika błyskawicznie. Już lada chwila weekend się zacznie, nie zwlekajcie zbyt długo! Zapraszam!

Gofry domowe wg. Michela Roux

Uwielbiamy je wszyscy bez względu na wiek. Doskonale smakują z dodatkiem ulubionych owoców, bitej śmietany, masła czekoladowego czy po prostu oprószone cukrem pudrem. Przepis cenię przede wszystkim za chrupkość, gofry wychodzą bardzo smaczne. Wyróbowałam wiele receptur, zdecydowanie ta jest do tej pory najlepsza. Zapraszam!

Facebook