Menu główne

Chrupiące kotlety ziemniaczane z pieczarką i żółtym serem

Lubię nieskomplikowane dania, szczególnie kiedy  cierpię na brak czasu. W lodówce zalegają ugotowane ziemniaki? Jeżeli tak proponuję przygotowanie smacznych kotletów ziemniaczanych. Danie jest proste w wykonaniu i ekonomiczne. Dla urozmaicenia napełnijcie je farszem pieczarkowym z dodatkiem sera żółtego. Sposób na pyszny i smaczny obiad. Zapraszam i smacznego!

Kluski nadziewane twarożkiem i cebulą

Kluski śląskie to jedne z najprostszych dań. Dziś prezentuję kluseczki z dodatkiem farszu twarogowego z cebulką. Smakują doskonale bezpośrednio po przygotowaniu oraz następnego dnia odsmażane z chrupiącą skórką. Przepis odnaleziony pośród wielu w sieci stał się idealną propozycją na obiad. Wprowadziłam kilka małych zmian co do ilości składników.  Zapraszam!

Pampuchy - kluski na parze - parowańce

Dla wielu z Was wspomnienie dzieciństwa. Dziś prezentuję kolejny przetestowany przepis. Pampuchy, kluski na parze czy parowańce - bez względu jak je nazwiemy smakują doskonale z dodatkiem sosu pieczeniowego czy też w wersji na słodko z truskawkami, jagodami. Czas ruszyć do kuchni i zabrać się za ich przygotowanie. Zapraszam do wspólnego gotowania!
 

Kluska śląska

Kluski śląskie od momentu kiedy przygotowałam je pierwszy raz zagościły u nas na stałe. Receptura do ich przygotowania jest bardzo prosta: wystarczą ziemniaki, jajka oraz mąka ziemniaczana. Czas przygotowania jest zdecydowanie krótszy jak w przypadku kopytek. Z podanej porcji uzyskamy rodzinną ilość kluseczek. Mogą być większe lub mniejsze, polecam przygotować małe kluseczki. 

Facebook