Menu główne

Domowa wędlina w marynacie Barbecue

Receptura na domową wędlinę nie należy to zbyt skomplikowanych. Wystarczyło gotową mieszankę połączyć z olejem. W dzisiejszym poście zdecydowałam się na użycie przyprawy Berbecue, która jest przeznaczona do mięsa na grilla. Uważam, że wiele przypraw można użyć nie tylko do dań sugerowanych przez producenta i tak też to było w tym przypadku. Mięso upieczone w domowym piekarniku bardzo nam smakowało, szczególnie z dodatkiem domowego pieczywa.

Kurczak pieczony w sosie śmietanowym z warzywami i czubrycą czerwoną

Co możemy zrobić z nadmiaru mięsa pozostałego z poprzedniego obiadu? Odpowiedziałabym, że sos śmietanowy połączony z warzywami oraz ryżem. Danie miało być smaczne, szybkie. Zdjęcie niestety nie oddaje smaku prezentowanego dania. Zapeniam Was, obiad był smaczny. Do przygotowania sosu możemy używać innych warzyw. Decyzja należy do Was. Zapraszam do wspólnego gotowania!

Gulasz z wątróbki drobiowej w pomidorach i papryką

Uwielbiam dania nieskomplikowane, a zarazem twórcze. Dziś prezentuję danie autorskie na każdą kieszeń. Magicznym składnikiem okazały się płatki papryki zielonej. Przyprawę otrzymałam w ramach współpracy z firmą Skworcu. Efekt? Sami się przekonajcie. Od dziś wątróbka nie musi się kojarzyć z dziwnym smakiem. Polecam przede wszystkim tym, którzy bardzo sceptycznie podchodzą do dań z dodatkiem tego podrobu. 

Pieczona łopatka - domowa wędlina

Coraz bardziej cenimy dania przygotowane w domowej kuchni. Dziś prezentuję kolejny mięsny post z cyklu Domowe pieczone mięso. Mięso doskonale nadaje się do pieczywa lub jako przekąska podczas spotkań w gronie znajomych i rodziny. Receptura własna. Serdecznie polecam i zapraszam do wspólnego gotowania.

Facebook